Visie

Onze visie en missie

Unidos Bewindvoering heeft als doelstelling om mensen die niet in staat zijn hun eigen geldzaken te kunnen beheren, te ondersteunen en te begeleiden. Het kan altijd voorkomen dat, om welke reden dan ook, men tijdelijk of voor langere tijd niet in staat is zelfstandig de eigen financiën te beheren. Veel voorkomende oorzaken liggen in de lichamelijk en/of geestelijke gezondheid. Deze oorzaken kunnen er altijd al zijn, maar kunnen ook ontstaan door een ongeluk of anderszins. Verder ontstaan er soms door een life-event financiële problemen. Een life-event is bijvoorbeeld het overlijden van een partner, kind of ander dierbaar familielid. Maar ook verhuizing, verlies van baan of echtscheiding. Hierdoor lukt het u misschien niet om uw eigen financiële huishouding op orde te krijgen of te houden. Ook een faillissement van uw eigen bedrijf kan een oorzaak van financiele problemen  zijn.

Wij weten uit ervaring dat geldzorgen voor veel stress kunnen zorgen. Als u zelf door de bomen het bos niet meer ziet, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij bekijken dan of we u kunnen helpen door een bewind voor u aan te vragen.

Vanuit onze visie willen wij uw belangen zo goed mogelijk behartigen en nemen ons werk serieus. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Hierom is Unidos Bewindvoering lid van Horus, de branchevereniging voor wettelijk vertegenwoordigers. Door dit lidmaatschap willen wij onze kwaliteit en integriteit waarborgen en laten toetsen. Tevens worden wij jaarlijks gecontroleerd door een auditor en door het kwaliteitsbureau van de rechtbank. Vijf van onze medewerkers zijn in het bezit van het diploma Post-HBO bewindvoerder (IFZ). Verder worden er regelmatig na- en bijscholingen gevolgd. Tevens hebben we ook ruime ervaring met schuldenproblematiek.

Unidos komt uit het Spaans en betekent: gezamenlijk/samenwerking. Wij hebben voor deze naam gekozen omdat wij samen met u en eventuele andere hulpverleners (bijv. maatschappelijk werk), ons er voor in willen zetten uw financiën weer op orde te brengen, uw eventuele schuldenproblematiek op te lossen en uw zorgen te verminderen.

Het is vaak moeilijk om uw financiën uit handen te geven, u verliest een stukje autonomie en beschikt niet meer over uw eigen geld. Wij begrijpen dit en daarom is een goede samenwerking, maar ook een uitleg waarom iets niet kan,  belangrijk. Alle keuzes op financieel gebied maken wij met uw belang in ons achterhoofd. Wij werken graag vanuit een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en respect.

Unidos Bewindvoering: samen werken aan een financieel gezonde toekomst!